Quantcast
Channel: Kristine
Viewing all 57 articles
Browse latest View live

Skoleken!

$
0
0

 
En selvsagt bryllupslek i bryllupet vårt var skoleken der forloveren min spurte oss spørsmål der vi skulle svare med hverandres sko. Vi satt med ryggen til hverandre slik at vi ikke skulle se hva den andre svarte, men jeg var flink til å kikke meg over skuldra likevel for å se hva mannen svarte (etter at jeg selv hadde svart så klart!) ;)

Forloveren min stilte spørsmål som "Hvem av dere roter mest?", "Hvem tok initiativet til første kyss?" og "Hvem er sjefen i forholdet?". Noen svar var vi samstemte på, mens latteren stod i taket da vi var uenige på enkelte spørsmål. 



 
 

 
 




Dette er virkelig en lek som kan tilpasses et hvert par og jeg anbefaler absolutt å ha den med i et bryllup da det letter veldig på stemninga, og alle kan ta del i den fordi de kjenner til brudeparet på en eller annen måte!

  

Q: Vet du om en bra bryllups- eller selskapslek?

 


Gjesteboken & Gaveboken!

$
0
0


I fjor vår lagde jeg en gjestebok som skulle stå framme i bryllupet slik at alle gjestene kunne skrive en hilsen til oss i den i løpet av dagen og kvelden, og en gavebok der den som hadde ansvaret for å pakke opp og stille ut bryllupsgavene våre kunne skrive ned hva vi fikk fra hvem så vi kunne få en god oversikt.

Jeg lagde et sneek peek innlegg om dem tidligere HER.


Toastmasteren vår opplyste om gjesteboken, og omtrent alle gjestene skrev en hilsen til oss. Det setter vi stor pris på! Min ene søster fikk i oppdrag å ta bilde av alle gjestene i løpet av festen slik at vi kunne lime inn et bilde av de som skrev en hilsen i gjesteboka ved siden av hilsningen i etterkant. Jeg hadde på forhånd tegnet opp firkanter med blyant i gjesteboken slik at gjestene så hvor det skulle limes inn bilder. Dermed skrev de sine hilsninger utenfor bilderammene, og her er det ferdige resultatet:





Gjesteboken vår!




Jeg kjøpte en grå ulinjert spiralbok med hardt omslag, og pyntet forsiden med ark, blonder, bånd, blomster og bilde av oss.





Den ble pyntet i de samme fargene og stilen som invitasjonene, bordkortenet, festheftene osv, med lilla, blonder og monogrammet vårt.




Bildet av oss er det samme som vi hadde i Bryllupsinvitasjonene våre.

 




Jeg fremkalte bildene min søster fikk tatt av gjestene, og limte dem fint inn ved siden av hver enkelt hilsning. Et nydelig og personlig resultat!


 
 






 
 



Gjesteboken hadde mange sider, og hilsningene fylte dermed ikke opp alle sidene. Derfor fremkalte jeg flere bilder av gjestene som ble tatt av forskjellige hobbyfotografer og limte dem inn på resten av sidene.
Da ble gjesteboken komplett!






Gaveboken ble pyntet i samme stil som gjesteboken, og den ble brukt av hun som pakket opp gavene for oss. Den inneholder en oversiktelig liste over hvem vi fikk gaver fra, og hva vi fikk, og var en genial hjelp når vi laget takkekortene!






 

Q: Hva synes du om ideen?

 

 

Purple and Silver Love!

$
0
0


Ofte blir det strødd plastdiamanter, steiner, hjerter eller annen pynt utover bordene i et bryllup som ekstra pynt til en ellers litt kjedelig hvit duk. Dette hadde jeg også lyst til å gjøre noe med, men jeg var ikke interessert å kjøpe inn mye smådill som jeg mest sannsynlig ikke kom til å få brukt igjen, og som kanskje ville lande i søpla dagen etterpå.

Istedet fant jeg ut at jeg kunne bruke en papirkutter til å stemple ut papirhjerter i de fargene vi ønsket, for så å strø dem på bordene som pynt. Dette ville bli veldig rimelig siden jeg kunne bruke papirrester etter å ha laget bryllupsinvitasjonene, og etter bryllupsfesten kunne de bare bli kastet i søpla uten at jeg trengte å få dårlig samvittighet. (Jeg har faktisk spart på de aller fleste og kan fint bruke dem i flere anledninger!)


Her blir hjertene stemplet ut: 



HER
 kan du se bilder og lese mer om papirkutteren og hjertene i forkant av bryllupet!
 




Jeg synes hjertene gjorde prikken over i-en når det gjaldt bordpyntingen!


 
 



Q: Hva synes du om papirutstikker-ideen?

Q: Hva ville du pyntet bordene med?


Verdens Beste Ostekake!

$
0
0


For et par uker siden fikk jeg en plutselig craving for ostekake, og selv om jeg igrunnen aldri har vært noen veldig stor kakespiser fikk jeg en oppskrift av min søster og satte i gang. Resultatet ble en herlig, lett og frisk ostekake som jeg fint kan spise mye av uten at den er kvalmende eller for mektig. På to uker har jeg faktisk laget 3 ostekaker! Den ble også en hit blant venner og familie og flere har spurt om oppskriften. Dermed legger jeg ut oppskriften her, med noen av mine egne tilleggskommentarer.

Happy baking!


 

Ingredienser:

Kakebunn:
250 gram Digistivekjeks
120 g smeltet smør

Kakefyll:
1 pakke sitrongelé
2 pakker (400 gram) Philadelfia naturell ost
1 boks (3 dl) lettrømme
115 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 boks (3 dl) kremfløte

Kaketopp:
1 pakke sitrongelé

 

Springform 24 eller 26 diameter

 


 

Fremgangsmåte:


Start med å ta Philadelfiaosten, kremfløten og rømmen ut av kjøleskapet slik at de er romtempererte når du skal lage kakefyllet.

Start med å lage geleen som skal i kakefyllet, men kok kun opp 2,5 dl vann istedet for 5 dl vann som det står på pakken. Rør ut gelépulveret når vannet koker, sett det til avkjøling på benken og kanskje noen få minutter i kjøleskapet når den har begynt å kjølne. Eventuelt kan du koke opp 1,5 dl vann som du rører geleen ut med, for så å tilsette 1 dl kaldt vann for at geleen raskere skal bli avkjølt. Men pass på at geleen ikke stivner helt, men kun begynner å tykne litt.

Knus kjeksen i små biter for hånd med en sleiv eller finmal den med en foodprosessor eller med en stavmikser i en lukket beholder, alt etter om du vil ha bunnen finmalt og kompakt, eller litt mer smuldrete og løs i konsistensen. Bland kjekssmulene godt med det smeltede smøret og fordel massen jevnt i bunnen av en kakeform som du setter rett på et kakefat. Trykk massen litt sammen, men ikke for hardt, da blir det vanskelig å skjære gjennom kaken når den er ferdig. Sett kakeformen i kjøleskapet mens du lager kakefyllet ferdig.




Pisk krem av kremfløten for seg selv, og bland sammen Philadelfiaosten, rømmen, melis og vaniljesukker til en fløyelsmyk krem for seg selv, gjerne med en ballongvisp med en kjøkkenmaskin. Vend forsiktig kremfløten inn i ostekremen med en slikkepott, og bland til slutt i geleen som har begynt å tykne. Det er viktig at oste- og kremblandingen er romtemperert når du blander inn geleen, ellers vil geleen stivne fort før den blir fordelt i hele fyllet, og fyllet kan bli for blødt. Hell det ferdige fyllet over kjeksbunnen i kakeformen, og jevn overflaten med en bred kniv. Gelélokket vil bli gjennomsiktig slik at du lett kan se ujenvheter i fyllet i kaka både på kantene når den er ute av formen eller på toppen om fyllet ikke er fordelt fint utover i formen. Sett kakeformen inn i kjøleskapet igjen mens du lager kaketoppen.


 

Kok opp 2,5 vann og rør ut den siste pakken med gele, eller 1,5 dl vann og 1 dl kaldt vann når pulveret er rørt ut. Sett den til avkjøling på benken, og noen få minutter i kjøleskapet til den så vidt begynner å tykne, men samtidig er flytende. Hell geleen forsiktig og sakte over kaken ved kanten på springformen for å unngå å få luftbobler i gelelokket. Sett kaken forsiktig inn i kjøleskapet igjen, og la den stå minst en time før den kan serveres.


 

Løsne geletoppen med en kniv langs kanten på springformen før du åpner den, og da står kaken ferdig på kakefatet.

 


 

 

Happy Baking!

 

Morgengavene!!

$
0
0


Tidligere skrev jeg et innlegg HER om at vi ville gi morgengaver til hverandre dagen etter bryllupet, og jeg er sikker på at vi begge var veldig spente når vi våknet sammen den første morgenen som gift. Og da vi begge hadde åpnet hver vår gave, synes vi begge hadde gjort en fantastisk god jobb! Vi ble begge skikkelig glade og overrasket, og vi fikk begge gaver som vi kan beholde livet ut som minner!




Mannen fikk albumet som ligger underst og jeg fikk to smykkeskrin.



Mannen hadde klart å finne et sett med øredobber og smykke som passet meg perfekt! Jeg har alltid vært veldig kresen når det gjelder smykker, og går sjelden med det. Men jeg synes dråpeformede smykkesteiner er veldig fint, både enkelt og elegang samtisig, og så må det jo sies at lilla er min favorittfarge. Så her traff mannen virkelig blink!




Smykkesettet er i hvitt gull og kjedet er også hvitt gull. De lilla steinene er ametyst og den delen ovenfor steinene er dekorert med kuler av hvitt gull samt noen små diamanter som lyser opp.




Jeg kan ikke bli mer fornøyd! Nå har jeg endelig et smykkesett jeg kan bruke til forskjellige anledninger, og det beste er at det er noe som ikke kan bli brukt opp eller bli byttet ut med nyere versjoner. Det er en gave som skal vare og forhåpentligvis arves videre en gang.



Albumet som mannen fikk av meg som morgengave er også noe han kan ha livet ut som et minne. Det aller beste med hele gaven var å se uttrykket til mannen da han skjønte hva han hadde fått og hva jeg hadde gjort for å gi ham det. Han var helt i hundre, og var tydelig skikkelig glad og overrasket!

Jeg hadde nemlig vært hos en fotograf i Stavanger og tatt Bodouirbilder som jeg hadde samlet i et album på 14 sider!

 




Albumet er min manns og inneholder private bilder som jeg ikke kommer til å vise her på bloggen, utenom dette lille beskjedne glimtet fra en av sidene.

Med meg på fotoshooten hadde jeg et undertøysett som jeg skulle bruke på bryllupsnatten og brudesløret jeg skulle bruke sammen med brudekjolen. I tillegg hadde jeg sminket meg omtrent slik jeg skulle sminke meg på selve bryllupsdagen vår, og hadde håret mitt helt naturlig.

Selve fotograferingen var en gøy opplevelse, og bildene ble veldig fine! Jeg valgte at bildene ikke skulle bli redigert, og jeg ble kjempefornøyd! Det er absolutt en gave jeg kan anbefale å gi til andre. Fotografen jeg hadde var ei dame på min egen alder, og hun var veldig dyktig og behagelig. Jeg kunne selv velge hvor mye eller lite klær jeg ville ha på under fotograferingen, og jeg valgte selv ut de beste bildene til slutt. Det hele gikk veldig fint og jeg angrer ikke et sekund! :)

 

(Usikker på hvordan bodouirbilder ser ut? Gjør et googlesøk da vel! ;) )

 

 Q: Hva synes du om morgengavene?

Q: Ville du tatt slike bodouirbilder?

 

SneekPeek - Takkekort!

$
0
0


Jeg må virkelig beklage at det ikke har kommet flere innlegg om bryllupet på en stund, jeg har rett og slett måttet ta meg en friperiode med mer fokus på eksamen, jul, sykdom etc. Men nå har jeg endelig kommet skikkelig i gang med arbeidet med takkekortene! Jeg utnytter et par nattevakter før semesteret starter opp for fullt igjen, for det kommer til å ta en del timer å få absolutt alle helt ferdige.

Jeg syntes det var et stort prosjekt å lage ca. 50 bryllupsinvitasjoner, men det å lage ca 100 takkekort overgår arbeidet med invitasjonene (selv om det er min egen idé å lage alt selv). Takkekortene blir nok ikke like detaljerte som invitsjonene våre, men de vil gå i samme stilen, og også de vil være hjemmelaget. Så da er det bare å brette opp armene, og klippe og lime i vei mens de fleste andre sover søtt!

 


*sneekpeek*


Forresten så har jeg en instagramkonto hvor det kommer små glimt fra både bryllupet og hverdagen min.
Du er hjertelig velkommen til å følge meg! KriAnd88 is the name!

4 Fantastiske år!

$
0
0

 

‎4 fantastiske år sammen med mannen i dag! ❤ Gleder meg til fortsettelsen!
 









Våre Bordkort!

$
0
0


Tidligere har jeg vist flere innlegg om hvordan bordkortene våre så ut HER, oppskriften på hvordan de ble laget HER og et innlegg om stemplene som ble brukt til monogram HER.

Men jeg vil også vise dere bilder fra borkortenes rette plass rundt middagsbordene i bryllupet, og hva innholdet ble.

 




Bordkortene plasserte vi rett bak gjestenes tallerken med bildet av oss mot gjestene, og monogrammet vendt innover og mot de andre gjestene rundt bordet.


 






 



 
Jeg fylte hvert bordkort med twist og sjokoladehjerter med sølvtrekk, og prøvde å fylle eskene med twisttypene som gjestene likte. Det fikk vi mye tilbakemeldinger på at vi hadde klart :)










Men jeg hadde også mer i bordkortene som kom fram når gjestene hadde spist sjokoladen sin. Jeg fant fine kjærlighetssitater på nettet, printet dem ut og klippet dem til, før jeg limte dem fast til bunnen av bordkortene.



Disse to sitatene ble limt inn i våre bordkort.
 




De andre sitatene jeg brukte var disse:


 
Du gifter deg ikke med

den du vil leve med

men med den

du ikke kan leve uten

 

Kjærligheten utholder alt,

tror alt, håper alt, tåler alt

Kjærligheten faller aldri bort

 



Nå har våre bordkort med innholdet vårt som vi aldri rakk å få spist på bryllupsdagen fått en fin utstillingsplass i stua sammen med kaketoppen vår og andre figurer fra Willow Tree.

 


Bryllupslokalet - Bordnumre!

$
0
0


Vi hadde bordnumre på middagsbordene i bryllupet som jeg lagde av søte rammer fra ikea, lilla stoff med sølvprikker og hvite tall klippet ut i papir. Jeg skrev et innlegg om hvordan jeg lagde dem tidligere som du kan lese om og se bilder av HER, men jeg vil også vise bilder av dem i bruk i bryllupet vårt.






 

Her er middagsbordet vårt før bryllupsmiddagen starter, ferdig dekket på med blomster, lys, bordkort, festhefter, servietter og bordnumre.

 


 



Her sitter vi sammen med våre forlovere og deres følge.


Q: Hva synes du om bruk av bordnumre?

 

Mariusstrikk!

$
0
0


Etter at jeg hadde strikket min første mariusgenser (som du kan lese om HER) og resultatet ble bra, strikket jeg flere plagg med mariusmønster. Enda en mariusgenser til meg selv i lilla, og noen julegaver til min søte niese og den ene svigerinnen min.

 



Jeg strikket en brun selekjole med mariusmønster i lys rosa og hvitt til min niese i str. 2 år, med både rettstrikk og vrangstrikk, med heklet kant i rosa og rosa hjerteknapper.










Jeg strikket også en mariusgenser til niesen min i str. 2 år i lys grått, hvitt og lys lilla.

 





Svigerinnen min fikk en mariusgenser i grått og hvitt, strikket i str. XS med lengden på hele genseren og lengden og bredden på ermene tilpasset henne.










Q: Hva synes du om plaggene?

Kanelsnurrer med vaniljekrem!

$
0
0


Beklager at det ikke har blitt noe særlig blogging de siste månedene, det har skjedd mye på hjemmefronten som har tatt bort tid og krefter fra bloggingen. Men jeg har veldig lyst til å komme litt tilbake, og kanskje begynne så smått med noen små innlegg av og til.

Jeg har brukt litt tid i det siste på å bake og finne frem til gode oppskrifter som jeg kan spare på i en oppskriftsbok som jeg har holdt på med i noen år. Det var en stund siden jeg hadde skrevet i den, og det er alltid greit med nye oppskrifter som etterhvert kanskje kan bli til tradisjoner!

 

Her kommer en knallbra oppskrift på kanelsnurrer som jeg har fått av ei god venninne,
og så har jeg selv lagt til et par små endringer:



 

Deig: 2,5 dl melk, 1,5 dl vann, 125 g romtemperert smør i terninger, 50 g fersk gjær, 100 g sukker, 0,8-1 kg mel, 1 egg, eventuelt 2 ss vaniljeextrakt (eller vaniljesukker, ikke vaniljeessens!) og 2 ts kardemomme.

Fyll: 100 g smør, ca 10 ss sukker, 1-2 s kanel, 1 boks vaniljekrem, melisglasur.

 

Fremgangsmåte:

 

Bland melk og vann og bruk lunket vann eller varm blandingen litt i mikroen så det blir lunkent. Rør ut gjæren i melkeblandingen og hell det i en mikserbolle sammen med egget, sukker og vaniljeextrakt og kardemomme. Bruk en eltekrok i kjøkkenmaskinen. Tilsett så litt og litt av melet mens kjøkkenmaskinen elter til deigen begynner å bli mindre klissete og slipper eltekroken lettere. Ha i så mye mel som nødvendig. Ha så i det romtempererte smøret i små terninger og elt videre i 5-10 min til deigen igjen slutter å være klissete og lett slipper kantene i bollen og eltekroken. Øk hastigheten etter hvert. Resultatet du får av å elte in smøret til slutt er en smidig og elastisk deig som det er lett å jobbe med.
 

Dekk mikserbollen med plastfolie eller et kjøkkenhåndkle og sett det lunt til heving i ca 30 min, eller til deigen har nådd dobbel størrelse.
 

Ha deigen ut på et underlag med litt mel og elt deigen litt før du kjevler ut en stor firkant. Pass på at deigen ikke blir for tynn, da det igjen kan gjøre at kanelsnurrene fortere blir tørre, la heller deigen ha litt tykkelse. Ha smøret i mikroen noen sekunder slik at det blir mykt (og noe blir smeltet gjør heller ikke det noe), og bland inn kanel og sukker. Da blir blandingen lett å smøre ut på deigen med en slikkepott. Rull deigen sammel fra en av langsidene og pass på at du fester enden av deigen til resten a deigen så ikke kanelsnurrene løser seg opp under steking. Bruk gjerne litt vann som lim. La deigen ligge med skjøten ned og del opp deigen med en skarp kniv i deler på 3-4 cm. Her er det også viktig å passe på at bollene ikke blir for tynne.
 

Legg snurrene på et brett med bakepapir med god avstand mellom dem. Trykk ned midten i snurrene med fingrene og klipp at et hjørne av vaniljekrembokser og klem ut en litt stor spiseskje i midten av hver snurr. Stek snurrene midt i ovnen på 225 grader i ca 10-15 min, prøv deg litt fram, de skal bli lett gyldne. Rør ut melis i vann og smør på de varme snurrene rett før servering.
 

Snurrene holder seg ferske i opp til 3 dager i en lukket pose på kjøkkenbenken og kan fint varmes opp litt i ovn eller mikro. De kan også fryses, og er perfekte å ta opp om du får uventet besøk eller ikke har tid til å lage noe godt.

 

Sitron Cupcakes med Lemoncurd!

$
0
0


I helgen bakte jeg sitroncupcakes og sjokoladecupcakes til et familieselskap, og de ble godt mottatt! Jeg har bakt de en gang før så jeg visste at de ble vellykket og smaker godt.

Sitroncupcakesene ble mine favoritter, søte, lette og friske på samme tid, og du klarer dermed fint å spise flere enn bare én. Disse oppskriftene har jeg hentet fra passionforbaking, og vil gjerne dele de videre, så her kommer oppskriften på Sitron Cupcakesene.

 

 

Oppskrift på selve cupcakes (ca. 24 stk):

180 g romtemperert smør, 5 eggehviter, 375 g sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 ts bakepulver, 1/2 ts salt, 350 g mel, sitronjuice fra 1/2 sitron (0,3 dl), 2,7 dl melk.
 

Sett ovnen på 180 grader. Bland mel, bakepulver og salt i en egen bolle. Miks det romtempererte smøret "fluffy" med en K-visp i kjøkkenmaskinen. Tilsett sukkeret og miks dette godt videre til det blir hvitt. Bruk en slikkepott og miks blandingen godt sammen et par ganger underveis i vispingen så alt blir like godt blandet.

Tilsett en og en eggehvite om gangen i mikserbollen sammen med smørblandingen mens du visper godt mellom hver gang. Husk å bruke en slikkepott også her så alt blir godt blandet. Tilsett sitronsaften og frøene fra vaniljestangen og bland det sammen. Har du ikke vaniljestang så kan du erstatte frøene med vaniljesukker eller vaniljepulver. 

Tilsett melblandingen og melken i 2-3 omganger i mikserbollen mens du mikser godt mellom hver gang. Bruk en slikkepott til slutt så du får blandet alt sammen.

Bruk et muffinsbrett og muffinsformer i str M (mine er fra Wilton, kjøpt på Trunken) og fyll formene ca 2/3 fulle eller en ss mer, her må du prøve deg litt fram i forhold til om du vil ha cupcakesene helt flate på toppen eller en liten topp på dem. Jeg valgte å ha en ss ekstra røre i hver form. Stek dem midt i ovnen på 180 grader i 18-20 min, følg med på slutten av steketiden, de skal være lyse og veldig lett gyldne på toppen. Avkjøles på rist.

 


Vil du ha litt fyll inni selve cupcaksene bruker du en liten teskje eller den andre enden av en skje, og tar ut litt deig av de ferdig stekte cupcakesene.
 


Jeg lagde en sitronkrem (lemoncurd) som jeg brukte som fyll inni sitroncupcakesene, søt og syrlig på samme tid og en fin liten overrsakelse midt inni dem. Men pass på at det ikke blir for mye, bruk ca en teskje sitronkrem, ikke særlig mye mer.
 



Oppskrift på Lemoncurd:

Saften av 1-2 sitroner (1 dl), ca 2 ts revet sitronskall, 75 g sukker, 4 eggeplommer, 60 g usaltet smeltet smør.

Vask sitronen som du skal raspe skallet av godt i varmt vann for å få vekk den litt bitre smaken i skallet. Bruk gjerne en sitruspresse til å få all saften ut av sitronene. Ha alle ingrediensene utenom sitronskallet i en glassbolle eller annen bolle som tåler varme, og sett bollen over en mindre gryte med litt vann. Bollen må ikke komme i kontakt med vannet, heller ikke når vannet begynner å koke. Visp ingrediensene i bollen godt sammen med en visp, og bytt ut vispen med en slikkepott når du setter gryta på en plate på ovnen på middels varme. Fra nå av må du røre konstant med slikkepotten i bollen til sitronkremen er ferdig. Dette kan ta litt tid. Pass på at det ikke kommer vann opp i bollen, og massen i bollen må heller ikke nå kokepunktet. Øker du varmen eller glemmer du å røre kan du ende opp med en slags søt eggerøre, og det vil vi ikke ha. ;Massen skal hele tiden ha samme fargen, klar og gul og litt gjennomsiktig, absolutt ingen klumper. Derfor er det viktig med middels varme.

Fra vannet begynner å småkoke tar det omtrent 10 minutter før massen begynner å tykne. Når massen er så tykk at den henger igjen på en tresleiv som du lett har borti massen, er den ferdig. Den skal være middels tykk og begynne å få litt puddingkonsistens. Ta bollen av gryta (pass på, det er masse varm damp under), og hell den ferdige sitronkremen i en liten krukke eller bolle til avkjøling på kjøkkenbenken. Når den er avkjølt kan den settes i kjøleskapet og oppbevares i 2-3 uker.

Denne porsjonen holder til ca. halvannen porsjon med cupcakes. Kremen bør være avkjølt før den brukes.

 


Som topping bruker jeg en hvit deilig sjokoladefrosting. Denne farget jeg med en gul frostingfarge før jeg sprøytet den på cupcakesene. Jeg liker ikke at frostingen er like høy som selve cupcakesene så jeg hadde ikke så mye frosting på hver av dem, og pyntet heller litt ekstra med sukkerperler.
 




Oppskrift på hvit sjokoladefrosting:

4 dl melis, 230 g romtemperert og mykt smør (ikke margarin), 200 g hvit sjokolade, 2 ss vanilje extract (ekte, og ikke vaniljeessens)

 Hell melisen i en mikserbolle sammen med smøret. Har du glemt å ha det på kjøkkenbenken så det ble mykt kan du dele smøret opp i noen biter og ha det i ca 20 sekunder i mikroen, men pass på at det ikke smelter. Miks melis og smør sammen, først på lav hastighet til at er blandet og så på høyere hastighet til det er "fluffy", gjerne opp mot 5 minutter.

Smelt den hvite sjokoladen over vannbad mens smøret og melisen mikses. På samme måten som at bollen ikke måtte komme i kontakt med vannet når du lager sitronkrem, må heller ikke vannet komme i kontakt med bollen her heller. Ha bare litt vann i gryten og ha en større glassbolle over gryten slik at kun anndampen kommer i kontakt med glassbollen. Ha middels varme for høy varme får hvit sjokolade til å klumpe og lettere brenne seg. Hvit sjokolade smelter på lavere temperatur enn mørk sjokolade, men den smalter også litt seinere, så ha litt tålmodighet mens den smelter. Rør med jevne mellomrom.

Tilsett den smeltede sjokoladen og vanilje extracten i mikserbollen i smørblandingen og misk dette videre i noen minutter på full styrke. Jo lenger du mikser jo hvitere blir den. Om du vil tilsette frostingfarge gjør du det når du er førnøyd med konsistensen på frostingen. Ta bittelitt om gangen og misk godt, for lite farge gir stor effekt.

Frostingen kan oppbevares i 2-3 dager i romtemperatur pga. sjokoladen i kremen.

 


 Disse cupcakesene er aller best samme dagen som du baker dem.

HAPPY BAKING! 
 

Sjokolade Cupcakes med Vaniljekrem!

$
0
0


Her kommer også oppskriften på sjokoladecupcakesene som jeg lagde til familieselskapet helgen som var. Disse er saftige og har en tydelig mørk sjokoladesmak, og med vaniljekremen i midten blir det en fin balanse så det ikke blir for mye sjokolade på en gang med en sjokoladekrem som topping. Herlig!

 

 

Oppskrift på selve cupcakes:

190 g mel, 155 g bakekakao, 1,5 ts naton, 0,5 ts bakepulver (jeg droppet natronen fordi jeg var tom, og brukte dobbel mengde bakepulver istedet, altså 3,5 ts bakepulver tilsammen), 70 g 70% sjokolade, 2,5 dl varm kaffe, 2,5 dl kremfløte, 2 ts vanilje extract (eventuelt vaniljesukker), 2 store romtempererte egg, 1,2 dl nøytral olje, 500 g sukker, eventuelt chilikrydder etter eget ønske og smak.

Sett ovnen på 180 grader. Hell varm kaffe over sjokoladen, ha i vaniljeextracten og rør godt til all sjokoladen har smeltet. La dette avkjøles i minst 15 minutter før du bruker det i deigen.

Sikt mel, bakepulver, natron og kakao i en egen bolle. Miks eggene i mikserbollen med en visp i 2 minutter. Sett så hastigheten ned på det laveste på kjøkkenmaskinen og ha i oljen. Miks så på laveste hastighet i 30 sekunder. Her er det viktig at du ikke pisker for lenge. Tilsett den avkjølte kaffe og sjokoladeblandingen, sukker og kremfløte. Miks dette videre på medium styrke i maks 2 minutter. Hell så i melblandingen litt etter litt og bland deigen godt sammen med en slikkepott.

Ha deigen gjennom en sil så du unngår klumper i cupcakesene, fyll formene 2/3 fulle og stek dem ca. 20 minutter på 180 grader. Avkjøles på rist.

 


Når cupcakesene er avkjølte kan du ha i vaniljekremfyll. Jeg brukte den andre enden av en teskje og tok ut litt av den ferdige kakedeigen. Jeg brukte vanlig vaniljekrem fra Piano, klippet av et hjørne på boksen og trykket ut litt vaniljekrem i cupcakesene. Pass på å ikke lage for store hull og bruke for mye vaniljekrem, da blir cupcakesene veldig myke og vanskelige å spise.

 

Jeg bruker en sjokoladefrosting med mye sjokolade i til toppingen av disse cupcakesene. Vil du bruke denne oppskriften bør du begynne med å smelte sjokoladen til frostingen til og med før du begynner på selve cupcakedeigen, for sjokoladen skal avkjøles helt før den brukes i frostingen.

 


Mørk sjokoladefrosting:

 25 g bakekakao, 0,5 dl kokende vann, 340 g romtemperert smør (ikke margarin), 60 g melis, 450 g 70% sjokolade, smeltet og kald. Sjokoladen kan byttes ut med en lysere variant om du ikke ønsker en like tydelig sjokoladesmak i frostingen, eller du kan blande sammen ulike typer. Her er det bare å smake seg frem :)

Smelt sjokoladen i vannbad og sett til avkjøing før den skal brukes videre i frostingen. Bland bakekakaoen sammen med det varme vannet og rør til alt er godt blandet. Miks romtemperert smør sammen med melis til det er helt fluffy. Bland heller for mye enn for lite! Reduser hastigheten og tilsett den smeltede og kalde sjokoladen. Bland dette godt, og ha i kakaoblandingen. Miks til du har fått en fin konsistens på frostingen.

Frostingen kan oppbevares i kjøleskap i 5 dager, og når du skal bruke den igjen må du ha den i romtemperatur en god stund før du må mikse den opp igjen.

 

 

HAPPY BAKING!

Deilig Hot Chilikakao!

$
0
0


Har du lyst til å lage noe søtt og deilig å varme deg på om kvelden? Gjerne litt spicy? Prøv denne herlige oppskriften på chilikakao! Det går også an å droppe chilien og få en deilig kakao med vanilje og fyldig sjokoladesmak.
 




Oppskrift (2 porsjoner) :

5 dl lettmelk, 1/2 vaniljestang, 1 1/2 ss kakao, 1-2 ts finhakket chili (alt etter hvor sterk du ønsker den), 1/2 dl flytende honning (gjerne akasiehonning), 75 g sjokolade 70%, 1-2 ss sukker.

Del den halve vaniljestangen i to, skrap ut frøene og ha begge deler i en tykkbunnet kjele sammen med lettmelk, honning, kakao og chili. Visp det godt sammen og kok opp under omrøring. Grovhakk sjokoladen og tilsett den når kakaoen har nådd kokepunktet. Rør godt til alt er smeltet. Smak til med litt sukker. Bruk en sil og hell kakaoen gjennom slik at vaniljestangen og chilibitene blir tatt ut, og server den fyldige kakaoen med litt krem og finhakket sjokolade eller mini marshmallows.

Server gjerne i søte mummikrus! ;)

Bursdagsfeiring!

$
0
0


I dag ble denne kjekkasen av en mann hele 28 år! Med litt ekstra godt til middag og med hele kvelden alene sammen skal vi kose oss og feire bursdagsgutten :)
 



Det store ønsket for dagen var en
sjokoladekake med sjokolade- og vaniljekrem.

Det måtte jeg da klare å diske opp med! 


Jeg snokte litt rundt på bakebloggen passionforbaking, og valget falt til slutt på en kakebunn fra én oppskrift og sjokoladekrem fra en annen oppskrift, og jeg skal jammen ta meg si meg fornøyd med resultatet! Kaken ble høy, saftig og ikke for søt selv med all sjokoladen, og monteringen av fire lag og pyntingen gikk heller ikke så verst siden jeg ikke har laget noe særlig med lagkaker før.
 


Kaken ble godt mottatt av bursdagsbarnet, så dette blir en slager som skal inn i oppskriftsboka!
 

 

Jeg lagde to kakebunner og delte hver av dem i to så det ble 4 lag. Jeg hadde to lag med sjokoladekrem inni, og et med vaniljekrem, dekket kaken med sjokoladekremen som ble igjen og toppet med små kremtopper og kakestrøssel i knæsje farger fra dr. oetker.

 


(det var ikke så lett å få til et fint bilde fra innsiden av kaken, men man kan iallefall se alle lagene)



Oppskriften kommer i et eget innlegg for de som er interesserte!

 

Følg meg gjerne på Instagram for å se flere glimt fra min hverdag: KriAnd88


Høy og Saftig Sjokoladekake!

$
0
0


Her er oppskriften på 
sjokoladekaken som min mann fikk til bursdagen sin; en 4 lags høy og saftig sjokoladekake med fyll av sjokoladekrem og vaniljekrem, som likevel ikke ble for søt og ikke altfor mektig. Denne går det fint an å spise et stort og høyt stykke av!
 


Jeg snokte litt rundt på bakebloggen passionforbaking, og valget falt til slutt på en kakebunn fra én oppskrift og sjokoladekrem fra en annen oppskrift.
 



Oppskrift på kakebunnen:


170 g usaltet romtemperert smør, 400 g brunt sukker, frøene av 1 vaniljestang, 3 store romtempererte egg, 230 g hvetemel, 1 ts bakepulver, 1 1/4 ts natron, 70 g bakekakao, 3 3/4 dl romtemperert kremfløte, 4 ss majones, eventuelt 2 ts sterk kaffe.

Sett frem de ingrediensene på kjøkkenbenken som skal være romtempererte 1 time før du begynner å bake.
Sett stekeovnen på 180 grader, og finn frem en eller to runde kakeformer som er enten 20 eller 24 cm (jeg brukte en på 24 cm og stekte en kakebunn om gangen).

Ha smøret, det brune sukkeret og vaniljefrøene i en kjøkkenmaskin og misk det "fluffy" med en k-visp i ca 5 minutter. Bruk gjerne en slikkepott til å blande det som legger seg i kanten på bollen underveis så alt blir like godt mikset. Tilsett ett og ett egg om gangen og miks alt godt sammen i ca 1 minutt mellom hvert egg. Bruk slikkepotten her også. 

Sikt hvetemel, bakepulver, natron og kakao minst to ganger før du har melblandingen i røren sammen med fløten. Miks dette godt sammen på lav hastighet. Ta bollen av kjøkkenmaskinen og bland inn majonesen og eventuelt den sterke kaffen med en slikkepott for hånd.

Smør kakeformen med litt matfett (jeg brukte formfett på sprayflaske) og fordel ca 600 g røre i hver av formene (jeg fikk 670 g i hver). Fordel deigen jevnt i kakeformene og sett dem midt i ovnen i 30 min. De må ikke steke lenger for kakene skal være litt myk. La kakene avkjøle litt i formene før du tar dem ut, ellers kan de lettere gå i stykker. Har du en god kniv (gjerne brødkniv), kan du dele bunnene i to mens de fortsatt er lunkne, da avkjøles de litt fortere. Vent med å ha på fyll og monter til de er helt kalde.



Oppskrift på sjokoladekremen:


400 g selskapssjokolade (god og passelig mørk sjokolade, men ikke så mørk som 70%), 350 g romtemperert smør (jeg bruker tine ekte smør), 100 g melis, 25 g bakekakao, 1/2 dl kokende vann, 1 pakke romtemperert Philadelfiaost med Freia sjokoladesmak.

Smelt sjokoladen over vannbad og la den stå og avkjøles i ca en time til du kjenner under bollen at den ikke lenger er varm. Sjokoladen kan med fordel smeltes når kakene er i ovnen eller de står til avkjøling så det ikke blir unødvendig mye venting.

Miks smør og melis i en kjøkkenmaskin med k-visp til det blir hvitt og "fluffy". Bland bakekakaoen med vannet og bland det godt sammen. Tilsett den smeltede og avkjølte sjokoladen, kakaoblandingen og den romtempererte philadelfiaosten i mikserbollen, og miks fort sammen på høy hastighet til alt er blandet og kremen er fin og fluffy. Bruk en slikkepott i bollen så du er sikker på at du får mikset alt like godt sammen. 



Montering og pynting:

 Etter å ha delt hver av kakebunnene i to, la jeg et lag med sjokoladekremen på den nederste bunnen som jeg hadde plassert på et kakefat. Oppå bunn nummer to la jeg et lag med vaniljekrem (ca halve boksen), før jeg hadde et nytt lag med sjokoladekrem på den tredje bunnen og på toppen og rundt hele kaken til slutt. Jeg brukte en sprøytepose og lagde små topper med sjokoladekremen rundt kanten på kaken og pyntet med kakestrøssel fra Dr. Oetker i knæsje farger i midten.
 





(det var ikke så lett å få til et fint bilde fra innsiden av kaken etter at den ble skjært i, men man kan iallefall se alle lagene)



Denne kan anbefales, Happy Baking!

 

Følg meg gjerne på Instagram for å se flere glimt fra min hverdag: KriAnd88

Post fra StickyGram!

$
0
0


Jeg blir så glad når det kommer noe gøyere enn regninger og reklame i posten, alt fra pakker til koselige brev og kort, og tidligere i uka hadde jeg en slik dag. På toppen av postbunka mannen hadde med seg inn døra lå det en konvolutt fra StickyGram!


For en liten stund siden bestilte jeg magneter av noen av instagrambildene mine derfra, og nå pryder de kjøleskapet vårt! Jeg synes iallefall de ble knallbra, god kvalitet og matt finish, og så gøy med personlige magneter!

 

 

Har andre bestilt noe derfra?
 

Følg meg gjerne på Instagram for å se flere glimt fra min hverdag: KriAnd88

Viewing all 57 articles
Browse latest View live